¡Perlas Latinas!

Anneke Frankenberg

Omdat er nog zóveel geweldige muziek in Zuid-Amerika te ontdekken valt opnieuw een workshop vol Latijns-Amerikaanse pareltjes. We spelen de erfenis van de Europese (Spaanse) kolonisten: dus niet alleen syncopen en complexe ritmes maar veel muziek die oorspronkelijk op gitaar is gespeeld, de romantische bolero’s uit Mexico en melodieuze Venezolaanse walsen. In dit rijtje hoort natuurlijk ook de tango uit Argentinië. We onderzoeken de kruisbestuiving met de Indiaanse inheemse muziek, die uit de bergen komt. En uiteraard ook de invloed op de ritmiek van de Afrikaanse slaven, zoals je dat hoort in Peru Negro, de zwarte muziek uit Peru. Natuurlijk ontbreekt een swingende cumbia uit Colombia ook niet in de workshop.

Alle instrumentalisten en en een paar zangers zijn welkom.

Samen spelen, plezier en haalbaarheid staat voorop, iedereen die een paar jaar speelt/zingt op zijn of haar instrument/stem is welkom, en krijgt een aandeel passend bij zijn of haar eigen niveau.

We gebruiken akkoordschema’s, bladmuziek, teksten,  maar spelen ook op het gehoor.

Wanneer dat past combineren we een paar nummers met de zangworkshop van Gerard Schoren. Onze zangers krijgen dan een solistische rol, of kunnen meezingen met het koor van Gerard.

Mochten er nummers op je Zuid-Amerikaanse verlanglijstje staan: laat het even weten! En zo niet, is dat natuurlijk ook prima en zijn er genoeg onbekende parels om te spelen.