Sara Damen

Sara Damen is een enthousiaste docente die zelf al sinds haar vierde haar hart verloren heeft aan de volksdans.

Als tiener en jongvolwassene heeft ze een tijd bij een voorstellingsgroep gedanst waarmee ze veel heeft opgetreden in binnen- en buitenland en daarnaast heeft ze vele cursussen en workshops gevolgd bij verschillende docenten.

In 2006 heeft ze met succes de kaderopleiding voor internationale dans en werelddans afgerond en sinds die tijd is ze werkzaam als dansdocent.

Naast vaste cursussen internationale dans voor verschillende niveaus heeft zij ook veel gewerkt met kinderen vanaf 2 jaar en tieners en heeft ze zich gespecialiseerd in dansen uit Albanië en Kosovo.

Ook heeft ze haar sporen verdiend in het onderwijs waar zij vele dansprojecten heeft verzorgd. Samen met collegae ontwikkelde zij een dansprogramma voor kinderen en tieners en organiseerde ze dansweekenden en festivals.

Momenteel heeft ze drie vaste groepen ‘internationale dans’, een groep voor ouderen en geeft ze een dag in de week danslessen op een school. Daarnaast geeft ze regelmatig dansdagen en specialisatieworkshops.

Naast het dansen is heeft muziek ook altijd een belangrijke rol gespeeld in Sara’s leven. Ze speelt harp en heeft een aantal jaar in een Bachkoor gezongen. In haar danslessen is deze kennis en ervaring een mooie aanvulling. Danslessen verzorgen tijdens een muziekweek is dan ook iets dat goed in haar straatje past.