Wouter Verkerke

*HET HART VAN DE BALKAN: TOZOVAC&FRIENDS*

Een goede bekende in de wereld van de dansante volksmuziek. Wij kennen Wouter van Folkcamp en als voorzitter van Doedans.
Met ongepaste bescheidenheid beschrijft Wouter zich als amateurmuzikant. Zijn beroep was hoofd smaakonderzoek groenten en circulaire voedselproductie bij de Wageningen Universiteit. Vandaar.

Sinds een jaar met pensioen, heb ik nu weer meer tijd voor muzikale activiteiten. Ik speelde ooit hobo bij de NVS voor Playford en bij het eenmalige optreden van het Albanees orkest Spirto, en klarinet, sax en frula bij dansgroep Paloina en balorkest Kaleb. Met Wijnand Karel leidde ik het Werelddansorkest bij de MBO Dans opleiding in Haarlem, en speelde Bulgaars bij Zarowe in Dordrecht. In de tijd dat mijn kinderen klein waren gingen we als gezin naar Folkcamps op Kasteel Eerde: daar gaf ik workshops muziek en bal spelen.

Die aanpak hebben we doorgetrokken naar workshops op Doe Dans en naar het Groot Doe Dans Balorkest: een grote tribune vol muzikanten die live een bal begeleidden! Momenteel ben ik voorzitter van de Stichting Folkcamps Eerde, organiseer ik klassieke concerten in Schiedam en zing in het Rotterdams kamerkoor Tiramisu en in het Drechtsteden Bachkoor met Nico van der Meel. Ik ben oprichter van “Terzo Tempo”, een vocaal mannen octet dat een á capella programma rond moderne zingeving heeft ontwikkeld met een Gregoriaans en Romantisch á capella programma, dat wordt afgewisseld met declamatie van poëzie. Recent ben ik het Huisorkest bij volksdansvereniging Machar in Dordrecht begonnen.