Wouter Verkerke

Muzikant, en ooit onderzoeker smaak van groenten en circulaire voedselproductie bij de Wageningen Universiteit. Sinds twee jaar met pensioen, heb ik nu weer tijd voor muzikale activiteiten.

Ik speelde ooit hobo bij de NVS voor Playford en bij het eenmalige optreden van het Albanees orkest Spirto. Daarna klarinet, sax en frula bij dansgroep Paloina en balorkest Kaleb. Ik leidde met Wijnand Karel het Werelddansorkest bij de MBO Dans opleiding in Haarlem en speelde Bulgaars bij Zarowe in Dordrecht.

In de tijd dat mijn kinderen klein waren gingen we als gezin naar Folkcamps op Kasteel Eerde: daar begeleidde ik groepen muziek en bal spelen. Die aanpak hebben we doorgetrokken naar activiteiten op Doe Dans en naar het Groot Doe Dans Balorkest: een tribune vol muzikanten die live een bal begeleidden!

Ik ben nu vaste invaller bij Balorkest Feniks en leid het huisorkest bij volksdansvereniging Machar in Dordrecht. Daarnaast ben ik voorzitter van de Stichting Folkcamps Eerde en organiseer ik klassieke concerten in mijn huidige woonplaats Schiedam. Ik zing tenslotte in het Rotterdams kamerkoor Tiramisu en het Vocaal Ensemble Oude Kerk in Amsterdam.