anneke frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari Trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek), speelt met zangeres Anouk Dorfmann joodse muziek en in Csókolom muziek uit Transsylvanië. Ze heeft veel ervaring met Cubaanse charanga, o.a. in The European Danzón Orchestra en sinds kort in de fonkelnieuwe band Groovando Ze speelde jarenlang Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Momenteel speelt zij regelmatig met Los Mezcales en zangeres Carolina de Holanda.

Als klassiek violiste is zij actief in het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de Verenigde Staten en Australië en is te horen op diverse cd’s.

Anneke leidt de wereldmuziekensembles Méli-Mélo en El Duende, en wordt regelmatig gevraagd als muzikaal begeleider door verschillende organisaties.

Elke paar jaar organiseert zij het Charivari Wereldmuziek Festival met prachtige concerten en studiesessies. Hier ontmoeten amateurs en professionals elkaar.

In opdracht van Het Gelders Orkest maakte ze speciale projecten met amateurorkesten en topmuzikanten als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango).

Meer informatie over Anneke kun je vinden op haar website.