Balfolk

Erik de Jong

Dit jaar biedt de Muziek Herfstweek wederom Balfolk! Erik de Jong (zie bij muzikaal leiders) zal deze themagroep gaan leiden.

In de loop van de jaren heeft Erik veel balfolkmuziek zelf geschreven. Tijdens de Balfolkgroep op de Herfstweek zullen dan ook ‘moderne’, nieuw geschreven stukken de revue passeren, maar ook meer traditionele. We zullen zoveel mogelijk verschillende ritmes en dansen doorlopen die in de balfolkscene worden gebruikt en kijken hoe je de stukken zo kunt spelen, dat ze voor die specifieke dans het best dansbaar zijn. De verschillende stukken zullen we vervolgens arrangeren tot volwaardige balfolknummers, waar lekker op gedanst kan worden.

Alle instrumenten die passen binnen de sfeer van balfolk zijn welkom. Om deel te nemen wordt van je verwacht dat je je instrument goed kunt bespelen. Er wordt niet van je verwacht om te kunnen improviseren of hele lastige toonsoorten te spelen, we oefenen wel om wat vrij te spelen op een akkoordenschema, en snelle passages kunnen vergemakkelijkt worden door ze uit te dunnen. Iedereen die kan spelen is welkom dus.

Even een indruk van Erik op Candansa 2022:
https://youtu.be/Rc4siv2-x54