Coronabeleid

Van enkele deelnemers en geïnteresseerden krijgen wij vragen over ons coronabeleid. Oktober is nog ver weg en de toekomst is wat lastig te voorspellen. De afgelopen twee herfstweken hebben we mede dankzij enkele maatregelen coronavrij weten te realiseren.

De ernst van de besmettingen is flink afgenomen. Het aantal besmettingen daalt momenteel (augustus 2022) maar de geluiden zijn, dat de kans dat het aantal besmettingen weer oploopt in het najaar reëel is, maar dit is lastig voorspelbaar.
Natuurlijk zullen we als de Muziekherfstweek nabij is aansluiten bij het daar aanwezige landelijk beleid. Niemand ziek is opnieuw ons streven. Maar dat sluit enkele vragen niet uit:

Wat doet de Stichting  bij een nieuwe lockdown?
De minister van Volksgezondheid verwacht dat dit voor corona niet meer nodig zal zijn.

Maar wat als dat toch gebeurt?
Met De Beukenhof hebben we afgesproken dat, mocht er sprake zijn van een lockdown of sluiting van de horeca, we de week dan naar een later tijdstip verplaatsen. De Beukenhof brengt in dat geval geen extra kosten in rekening.

En als ik dan niet kan?

We gaan eerst zoeken naar een datum waarop (vrijwel) iedereen kan. Daarbij heeft De Beukenhof toegezegd, dat voor de deelnemers die noodgedwongen moeten afhaken geen kosten in rekening worden gebracht.

Maar als ik zelf ziek ben?

Tot nu toe hebben we dat, omdat het om incidenten ging, altijd soepel kunnen oplossen. Maar de beste garantie heb je natuurlijk als je vooraf preventieve maatregelen neemt en eventueel een reis/evenementen verzekering afsluit bij organisaties zoals bijvoorbeeld de ANWB. (ANWB Annuleringsverzekering | Doorlopend & Kortlopend | 1e jaar 15% korting)

Kan de organisatie niet nu alvast aangeven welke maatregelen er moeten worden genomen?

Omdat de ontwikkelingen zich op deze termijn moeilijk laten voorspellen, is het handiger om daar in oktober nader over te informeren. Maar laat niets je weerhouden om zelf preventieve maatregelen te nemen.