blue & lonesome too

 Janos Koolen

Country & blues

Deze twee Amerikaanse stijlen zijn nog steeds ongekend populair. In de workshop gaan we aan de slag met echte tearjerkers en swingende nummers uit het country repertoire en duistere blues songs. Er is veel van het blues idioom in de country terecht gekomen en omgekeerd. Dus we gaan ook kijken naar waar de stromingen overlappen.

Centraal staat het begeleiden van liedjes, meerstemmig zingen, werken aan samenspel en, voor wie wil, kijken naar hoe je een solo kunt spelen over een akkoordenschema. We gaan vooral praktisch aan de slag en lekker samen muziek maken. Waar nodig pakken we er wat muziektheorie bij.

In deze stijlen kom je vooral snaarinstrumenten, toetsen en strijkers tegen, maar alle akoestische instrumenten kunnen deelnemen en alle niveaus zijn welkom. We zullen tijdens de workshop geen microfoons of versterkers gebruiken. Het kan handig zijn als je enige kennis van de basisakkoorden hebt. Aangezien we met liedjes aan de slag gaan, zou het mooi zijn als je naast het bespelen van een instrument ook zou willen zingen.

Ter inspiratie:

Eric Bibb: Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down:

Gillian Welch & Dave Rawlings: The Way it Will Be:

Joe K Walsh: Never More Will Roam:

Iris Dement: Our Town:

Skip James: Hard Time Killin’ Floor Blues