Greet Wuyts

Over mezelf: ‘Ik leerde muziek spelen in mijn kinderjaren, mocht al snel meedoen in het jeugdorkest van de academie en verzeilde later als student dwarsfluit en zang in de kleinskunst. Het podium lonkte! Het muzikale pad kronkelde langs volksmuziek en tradities uit vele landen en streken; een accordeon belandde op mijn schoot, een mooie prins leidde me de dansvloer op, en we waren vertrokken. Muziek en dans werden een passie en de mooie prins mijn levensgezel’.

Greet werkt in het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel en is docent muziekgeschiedenis, samenspel en diatonisch accordeon in de muziekacademie.

Ook verzorgt zij regelmatig workshops samenspel of diatonisch accordeon, o.a. bij de Gooikstages (Be), bij Westelfolk www.westelfolk.be, bij het TEEU festival (NL), in Massembre Week-end FOLK (Be), bij Stichting Draailier en Doedelzak workshopweekenden, voor de SVN (NL)

Daarnaast is Greet bekend van de Vlaamse groep Cecilia. Met deze groep speelt zij op vele festivals, concerten en bals in Europa.

Filenko is haar jongste project; dansmuziek, frivool en intiem, met liefde gemaakt en gebracht. http://www.facebook.com/filenkofolk

Beide groepen verzorgen dansworkshops en spelen ten bal op ‘Le Grand Bal de l’Europe’. Zie trailer bij workshopbeschrijving.