gerard braun

Studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium bij Jan Goudswaard en Baltazar Benitez en volgde jazzworkshops bij Willem Kühne, Niko Langenhuijsen en Steve Clover.

Begeleidde Nederlandse artiesten met de band Double Diamond, speelde fusion in de band Spellbound en Balkanmuziek in Pendel. Schreef een tiental composities voor vernieuwende volksdans choreografen en dansprojecten van het NCV. Was gitaardocent bij het Muziek, Dans en Theater Collectief in Hilvarenbeek.

Raakte in 1991  in Ierland besmet met het Ierse Trad virus en was jaren lang te vinden op de vele festivals en summer schools in Ierland. Is een echt sessiedier en introduceerde in 1993 de Bulgaarse tambura in het Ierse sessiegebeuren. Richtte in 1998 My Left Shoe op en werd uitgenodigd om met de band op te treden tijdens het Feakle International Traditional Music Festival 2000. Was begeleider van de Ierse piper Neillidh Mulligan . Volgde masterclasses bij Dennis Cahill. Is nu gitarist bij ToberMore (www.tobermore.band). Daarnaast organiseert hij al ruim 16 jaar Ierse en andere folkmuziek sessies in Tilburg en Hilvarenbeek.

Hij is altijd op zoek naar nieuwe harmonieën en begeleidingsideeën om traditionele en moderne Ierse tunes en andere folkdeunen in een verrassend licht te plaatsen.

e-mail: mailto: gbraun@caiway.nl