MHW en Corona?

We krijgen met enige regelmaat vragen in de trant van: “Wordt een vaccinatiebewijs gevraagd?” of “Moet ik een negatief testbewijs hebben?”.

Corona… het aantal positief getesten stijgt nu weer hard. Er zijn weer veel deskundigen en beleidsmakers in het nieuws. De een zegt: de versoepelingen zijn te vroeg! Een ander: We houden ons niet aan de afspraken! Nog een: het is de deltavariant, die is veel besmettelijker! Nog iemand zegt: De vaccinaties gaan het winnen!

Dat laatste valt uit te rekenen. Ruim 17 miljoen Nederlanders. 85 – 90 % wil een prik. Kinderen onder 12 worden (voorlopig) niet gevaccineerd. 1,6 miljoen mensen zijn ziek geweest en nu (vrijwel) immuun. Een onbekend deel wil geen prik. Er zijn al 17 miljoen prikken gezet!! Er moeten nog 8 miljoen. Er worden 1,5 miljoen vaccinaties per week gezet! 1,5 miljoen per week!! Zonder stremming in levering van vaccins – gaat al een tijd vlekkeloos – heeft iedereen die wil en kan eind augustus, begin september 2 prikken. Binnenkort is er bijna niemand meer om te besmetten. En, wat cynisch gezegd, degenen die nu ziek worden (vooral jeugd dus mild of nauwelijks ziek) dragen bij aan de groepsimmuniteit. En weinig meer aan de ziekenhuisbezetting.

Ons uitgangspunt: de Muziek Herfstweek gaat volgens het bijna 40-jarige oude normaal door. Zonder 1,5 meter, zonder mondkapjes, zonder vaccinatie- of testbewijzen!