country music

Izak Boom

Het enthousiasme spatte afgelopen Muziek Herfstweek weer van de deelnemers van de Country groep af en daarom zal Izak Boom ook in 2019 samen met de cursisten aan de gang gaan om een countrysong tot leven te brengen.

Hoe begeleid je de zanger of zangeres? Een fraaie countrysong heeft vaak een meerstemmig refrein, maar hoe bouwen we dat op? Er is veel aandacht voor het spelen met elkaar. Er wordt gewerkt aan een samenspel waarin elk instrument zijn passende plaats heeft. Dus we gaan vooral veel praktisch doen!

Deze groep is meest geschikt voor snaren- en toetsenbespelers en strijkers. Alle niveaus kunnen aansluiten, al kan het handig zijn als je de basisakkoorden kunt spelen. En als je kunt en wilt zingen kan dat mooi van pas komen!

guitar-1180744_1280

Aan de hand van de uitgekozen songs staan we stil bij de muzikale theorie. Welke akkoorden kom je vaak tegen? Hoe maak je een instrumentale solo op het akkoordenschema?

We kijken naar een mooie traditionele Appalachian ‘Old time’ ballad, een snelle bluegrass song, maar ook naar een bekende klassieker van Hank Williams, Dolly Parton of Johnny Cash. En wellicht komen de cursisten zelf met verzoeknummers of is er een fraaie eigentijdse countrysong te vinden waar we met zijn allen mee bezig gaan.

 

 

Om alvast inspiratie op te doen:

Bruce Springsteen: Pay me my money down

Dolly Parton, Emmylou Harris and Linda Ronstadt: Bury me beneath the willow

Sarah Jarosz: Tell me true

Dolly Parton, Emmylou Harris and Linda Ronstadt: Wildflowers

Ricky Skaggs & Kentucky Thunder: Little Maggie

Johnny Cash: I still miss someone