renske velthuis

Renske heeft in allerlei Folk-formaties en-projecten gespeeld, lesgegeven en workshops gegeven in Balkanmuziek en wereldmuziek en bandjes gecoacht. Op dit moment leidt Renske Bulgaars koor Cubrica in Amsterdam en Folkorkest Amersfoort. Ze speelt als violiste bij de choreografieën van Folklor Dansemble Amersfoort en in Rozana, de vrouwenband van Catching Cultures Orchestra.

Zij heeft recent de voltijd Master Musician 3.0 gevolgd aan het Utrechts conservatorium, een opleiding die gericht is op zelf creëren van muziek, improviseren, componeren en optreden met eigen muziek. Daar is zij als violiste haar grenzen gaan verkennen en verleggen. Wat gebeurt er als je al die stijlen waar je mee bezig bent geweest, eens even vergeet? Of juist husselt en toepast naar eigen smaak?

Over de Muziek Herfstweek 2015 schreef Renske na afloop:

“Ik ben zo blij… met de week, met jullie organisatie uit liefde voor dit mooie evenement, met de cursus, mijn deelnemers, de hele sfeer, hoe het zo´n iets is, een ruimte, een akasha zou ik willen zeggen – in ons aller hoofd, waarin we open staan en waarin alles van de week heeft kunnen gebeuren. Als je begrijpt wat ik bedoel. Waarin we elkaar inspireren en lol maken en waarin er zoveel verrassende momenten ontstaan.Met de ontmoeting met alle mededocenten, met wie ik zoveel kon delen op verschillende manieren.Dat mijn circle song-idee zo mooi heeft uitgepakt.Enzovoort. Rijkdom. Nou je hoort wel, ik ben lekker aan het nagenieten. Jij ook? -Renske-“

En wij, op onze beurt, zijn blij met de toezegging dat Renske ook in 2019 een workshop wil verzorgen!