pan europees ensemble

Renske Velthuis

Renske neemt je mee in meeslepende melodieën, wilde wijsjes, lyrische liedjes en dansante deunen uit heel Europa. We spelen mooie stukken met verschillende sferen en stijlen. Meerstemmigheid, een solootje hier en daar, een versiering, verschillen in ritme en beweging, mooie toonladders, spannende klankkleurcombinaties zijn voorbeelden van wat we in de stukken gaan tegenkomen in deze kleurrijke week.

Bij elk nummer is er een ander onderwerp om mee bezig te zijn: hoe geven we dit een mysterieuze sfeer? Hoe spelen we het pittig? Hoe kunnen we het ijl laten klinken of juist lekker vet? Denk bijvoorbeeld aan Hongaars, Roemeens, Italiaans, Schots, Fins, Vlaams en een verzoekje is welkom. Veel spelen, aandacht voor samenspel, luisterend spelen en variëren in de manier van spelen. Enige beheersing van je instrument komt van pas  evenals noten of akkoorden kunnen lezen.

Deze groep is voor alle instrumentalisten toegankelijk. Vind je het ook leuk om soms te zingen dan kan dat ook, als ergens een lied bij is. We werken meestal met bladmuziek, maar ook soms op het gehoor; een nummer, een tweede stem. Je krijgt bladmuziek en opnames gemaild zodat je je al kan voorbereiden.

 

Renske is een enthousiaste professionele docent, vernieuwend, spreekt ieders kwaliteiten aan en heeft een speelse manier van werken. Integreert muziek, beweging, verbeelding en expressie.